Het inrichten van het huis is geen goedkope klus, het loopt namelijk meestal hoog in de kosten. Een bank, tafel, televisie etc. is allemaal niet goedkoop, dus het is fijn als je kan besparen op de andere items. Door middel van projectjes zelf uitvoeren kan jij gemakkelijk en goedkoop je huis zelf inrichten. In deze blog vertel ik je over verschillende DIY projecten. 

Dienblad decoreren

Wat je nodig hebt voor dit project is een dienblad, wat items die je erop wilt hebben staan, een kaars en een plantje. Het is heel makkelijk om een dienblad te decoreren. Je kunt een oud dienblad pakken of een goedkoop dienblad kopen bij bijvoorbeeld de Action. Deze kun je makkelijk oververven met een kleur verf naar keuze. Grijs of grijs groen zijn kleuren die goed gecombineerd kunnen worden. Wanneer het in deze kleur geverfd wordt kun je bijvoorbeeld een kleine plant komen met een witte pot, een bruin glazen kaarsenbakje en nog wat kleine andere spullen in wit, bruin of groene kleur. 

Wanddecoratie

De wand van je woonkamer of slaapkamer kun je op veel manieren decoreren. Zo kun je bijvoorbeeld je mooiste servies set ophangen aan de wand om een unieke wand te creëren. Ook een leuk idee is om verschillende hexagon fotolijstjes of kleine hexagon schilderijen te kopen. Deze kun je dan tegen elkaar aan hangen op de muur, waardoor je een mooi patroon creëert met verschillende kleuren en herinneringen bij elkaar. Daarnaast kun je ook voor weinig geld planken kopen en deze tegen de wand aan maken. Op deze planken kun je dan verschillende spulletjes zetten. Denk hierbij aan boeken, kaarsjes, planten of sfeervolle lampen. Je kunt de planken nog tegen de muur aan maken zodat ze een mooi ontwerp krijgen om het extra stijlvol te maken. 

Wijnrek

Wat ook geen verkeerd idee is, is om een eigen wijnrek te maken. Je begint met de basis van een wijnrek, ofwel gewoon een box van hout. Zorg er voor dat je vóór het inschroeven van de schroeven de gaten eerst voorboort, om splijten van het hout te voorkomen. Mocht je geen schroeven willen gebruiken, dan kun je ook kiezen voor houtlijm. Ga vanuit de standaard box binnenin de overige planken bevestigen. Doe dit zoveel mogelijk met houtlijm tot je alles klaar hebt, daarna kun je eventueel nog schroeven erin zetten. Als je wil dat de flessen niet gaan rollen, kun je nog halfronde latten in de box bevestigen waardoor ze allemaal netjes op hun plek blijven liggen.