De tuin is één van de plekken waar je, vooral in de zomer, de meeste tijd door zult brengen. Het is dan ook uitermate belangrijk dat je in de tuin een plekje creëert waar je ook daadwerkelijk lange periode kan zitten. Een tuintafel is zeker noodzakelijk voor een tuin, want zonder tuintafel kun je er niet zo makkelijk een biertje of wijntje drinken of barbecueën. Er zijn verschillende soorten tuintafels en de tuintafel moet goed gecombineerd worden met de tuin. In dit artikel vertel ik je over verschillende soorten tuintafels. 

Bartafel

Een geweldig idee voor de tuin is een bartafel. In de tuin creëer je op deze manier een bar en dat valt altijd goed in de smaak. Tijdens de zomermaanden kunnen hier gezellige bijeenkomsten en feestjes worden gehouden. Een bartafel neemt weinig ruimte in, maar er kunnen wel relatief veel mensen aan staan. In de zomer kan er ook aan gegeten worden met bijvoorbeeld een barbecue. Met veel mensen wordt er over het algemeen toch weinig gezeten, dus kan de bartafel goed gebruikt worden om staand aan te eten. 

Houten tuintafel

Een veelgebruikte, maar desalniettemin zeker geen ouderwets, tafel is de houten tuintafel. De houten tuintafel past eigenlijk wel in elke tuin èn er zijn verschillende soorten hout die gebruikt kunnen worden voor deze tuintafel. Zo kun je gebruik maken van steigerhout voor een robuuste look. Het is sterk hout, want het heeft al 12 maanden op de steiger gelegen waardoor het uitgewerkt is. Daarnaast kun je gebruik maken van douglashout voor een tuintafel. Douglashout gaat enorm lang mee, het oogt stoer en het grootste voordeel is dat het bijna geen onderhoud nodig heeft. 

Ronde tuintafel

Als je echt wil gaan voor een gezellige, sfeervolle tuin, dan is een ronde tuintafel wellicht het beste idee. De ronde tafel zorgt voor een zachte uitstraling en het grootste pluspunt is natuurlijk de hoeveelheid zitplaatsen die hierdoor ter beschikking komen. Zo kun je er in de zomer veel feesten houden en vaak barbecueën met veel gasten, zodra de corona maatregelen het weer toelaten in ieder geval.

Granieten tuintafel

Een granieten tuintafel brengt veel karakter mee voor de tuin. Daarnaast past het ook in elke tuin en er passen veel verschillende soorten stoelen onder. Granieten tafelbladen hebben vaak een mooie gladde afwerking, waardoor het dus zo goed past bij de verschillende tuinen.