Het verbouwen van de keuken is natuurlijk al een hele klus op zich, maar het uitkiezen van het aanrechtblad is één van de meest belangrijke onderdelen, wellicht zelfs het meest belangrijke, van het verbouwen van de keuken. Er moet dus een goed doordachte keuze worden gemaakt voordat het aanrechtblad gekocht en aangebracht wordt. In dit artikel vertel ik je welk aanrechtblad bij welke keukens passen.

Zwarte keuken

Voor een zwarte keuken zijn er verschillende mogelijkheden aanrechtbladen. Voor een klassieke uitstraling van de keuken kan er gekozen worden voor een houten aanrechtblad. Een zwarte keuken is op zich al mooi en gelukkig passen daar alle tinten houtsoorten bij. Voor een industriële look van de keuken is een betonnen aanrechtblad een goede optie. Het grijze van het beton en het zwarte van de rest van de keuken levert een mooi contrast op. Een andere goede grijze optie is een roestvrijstalen keukenblad. De klassieke combinatie van wit met zwart is natuurlijk ook een goede aanrader, dus een wit werkblad is ook zeker een goede optie om te nemen in een zwarte keuken. 

Witte keuken

Een witte keuken lijkt qua combinatiemogelijkheden veel op een zwarte keuken. Ook in een witte keuken kun je heel goed een houten aanrechtblad plaatsen voor een landelijke sfeer in de keuken. Ook is niet alleen een zwarte keuken met wit aanrechtblad een mooie combinatie, maar precies het tegenovergestelde is ook een zeer mooie optie: een witte keuken met een zwart aanrechtblad. Ook een betonnen of roestvrijstalen keukenblad past zeer goed bij een witte keuken vanwege de grijze kleuren die deze keukenbladen hebben. Als laatste is een wit keukenblad ook een hele mooie keuze voor een witte keuken. Het zorgt ervoor dat de hele keuken exact dezelfde witte strakke kleur heeft, waardoor je goed kan stylen met de apparaten die gekocht zullen worden voor de keuken. 

Blauw of pastel keuken

In een gekleurde keuken is een wit aanrechtblad één van de mooiste opties om te nemen. Het witte in een gekleurde keuken zorgt voor een strak en stylish design. Ook een zwart aanrechtblad is geen verkeerde keuze. Een zwart aanrechtblad past eigenlijk goed bij elke keuken, maar voor een beetje sfeer in de keuken past het ook zeker heel goed bij een gekleurde keuken in blauw of pastelkleuren. Ik zou het echter niet toepassen in een rode keuken of andere felle kleuren, want daar past wit weer veel beter bij.